Portfolio

Helaas is het momenteel niet meer mogelijk om een volledige studioshoot te boeken, omdat ik helaas geen studio tot mijn beschikking heb. Wel kan ik bij u aan huis een kleine fotostudio opbouwen voor bijvoorbeeld profielfoto’s, foto’s voor 1 persoon en/of huisdierfoto’s.

Wat is een fotograaf zonder portfolio?

Elke fotograaf is bezig met het opbouwen en aanvullen van een portfolio. Dit is de manier om je toekomstige klanten te laten zien wat jij als fotograaf kan, wat jouw stijl is en wat ze van jouw foto’s kunnen verwachten. Ik vind in mijn portfolio belangrijk dat je weet welke foto’s niet alleen door mij zijn geschoten, maar ook bij welke (studio)foto’s ik ook zelf de lichtopstellingen heb opgezet en bij welke foto’s dat voor mij is geregeld.

Niet alleen mijn foto’s, ook mijn idee en opstelling

De afgelopen jaren heb ik bij verschillende cursussen geweldige foto’s gemaakt, maar zie dezelfde soort foto’s thuis nog maar een keer na te maken… Ik vind namelijk dat de foto’s die bij een workshop zijn gemaakt (lees: waarbij de lichtopstelling perfect is ingericht bij binnenkomst en de fotograaf eventueel de modellen moet aansturen, de camera in moet stellen en de foto moet maken om daarna nog de nabewerking te doen voor een spetterend eindresultaat) niet geheel perfect zijn voor mijn portfolio. Ik wil namelijk in mijn portfolio vooral foto’s hebben waarbij ik alles echt helemaal zelf heb gedaan met de kennis die ik heb opgedaan bij de geweldige cursussen en workshops. In mijn portfolio heb ik alle lichtopstellingen zelf opgezet, of gebruik gemaakt van natuurlijk/bestaand licht.

Natuurlijk zal je ook foto’s tegenkomen van de cursussen en workshops, maar dat benoem ik dan wel duidelijk. Een juiste lichtopstelling is namelijk heel belangrijk voor het eindresultaat van de foto. Daarnaast is het ook bij een workshop of cursus niet zo dat een fotograaf “alleen maar op een knopje drukt”. Ik heb mega veel geleerd tijdens alle workshops en cursussen die ik heb geleerd en veel daarvan breng ik regelmatig (op mijn eigen manier) in de praktijk

error: Deze content is eigendom van NCfotografie en mag niet gekopieerd/gebruikt worden door anderen!