Stage bij Beeldloods

Stage zonder opleiding?

Jazeker, ik heb mij vrijwillig aangeboden als stagiaire bij Beeldloods. Ik wilde veel leren en dan vooral van professionele fotografen die het fotografievak op een hele brede wijze uitvoeren. Workshops en cursussen zijn super leuk en leerzaam, maar het is nog leerzamer om wekelijks bezig te blijven met fotografie en alles wat daarbij komt kijken. Aangezien ik tijd ‘over’ had, besloot ik bij Beeldloods aan te kloppen voor meer educatie. En Stefan en Martijn waren enthousiast, dus 2x in de week heb ik een half jaar stage gelopen en onwijs veel dingen geleerd. Van fotografie, tot coderen in een website.

Wat is Beeldloods?

Beeldloods is een geweldig creatief bedrijf bestaande uit 2 fotografen/websitebouwers/marketeers/etc. Stefan Witte is de creatieve photoshopper en kraakt alle website codes. En Martijn Voorhout is de andere creatieveling die naast fotografie ook een ster is in marketing. Samen zijn ze een geweldig team wat mij onder hun hoede heeft genomen en mee heeft genomen naar fotoshoots op locatie (onder andere bij bedrijven voor profielfoto’s en met een model het Keukenhof in). Daarnaast gaven ze mij opdrachten en stelde ze mij vragen waardoor ik veel leerde en soms, heel soms, leerde ze ook iets van mij.
Deze 2 mannen zijn zo veelzijdig en hebben veel creatieve connecties, waardoor het bijna onmogelijk is om uit te leggen wat ze precies doen. Het komt erop neer dat ze denken in plaatjes en dit ook op die manier uitvoeren. Dus heb jij een idee, dan maken hun de perfecte plaat bij. Of dat nu een logo is, een foto, een animatie, een filmpje, een website etc, dat maakt niet uit. Hun slogan is ook niet voor niets:

“Jij hebt een verhaal te vertellen, wij brengen het in beeld.”

Vrij-werk-dag

Samen met Martijn en Stefan hebben wij ook een dag georganiseerd waarbij wij vrij werk konden maken in de fotostudio. Hierbij was een geweldig model geregeld die zelfs naakt voor ons wilde poseren. Op zo een vrij-werk-dag kan je foto’s maken zoals je zelf wilt, dus je hoeft je niet aan regels van een bedrijf te houden, zo lang je maar respectvol met je model om gaat en binnen haar regels en grenzen blijft werken. Op deze dag heb ik heel veel geleerd van Martijn en Stefan, die beide een hele andere stijl qua fotografie blijken te hebben. Zelf mocht ik nu ook een keer de baas zijn over het licht en het model aansturen. Dat is toch best lastig, maar ik ben super blij met de begeleiding en de platen die ik heb geschoten. Super bedankt Stefan, Martijn en ons prachtige model!

Een van de foto’s die ik heb geschoten op onze vrij-werk-dag.

Samenwerking

Na het half jaar stagelopen, ben ik ongeveer 3 maanden gestopt met fotografie omdat ik het druk kreeg met een nieuwe baan. Maar toch blijft de fotografie trekken en ik heb nog steeds contact met de mannen van Beeldloods. Wij zijn zeker van plan in de toekomst samen te gaan werken. Hierover volgt zeker meer!! En ik blijf zelf natuurlijk ook lekker fotograferen om steeds beter te worden.

error: Deze content is eigendom van NCfotografie en mag niet gekopieerd/gebruikt worden door anderen!