Mijn materialen

Mijn eerste camera

Mijn eerste camera was een spiegelreflex camera die van mijn zus was geweest. Hiermee schoot ik alleen in automatische stand de foto’s en was mijn interesse in de fotografie nog niet zo groots, totdat de kat van mijn ouders, Hetty, een geboren fotomodel bleek te zijn. Met een basis cursus fotografie heb ik toen geleerd om handmatig de instellingen in te stellen en zo uit te proberen wat er gebeurd als ik aan alle knopjes draai. Voor mijn eerste grote vakantie naar de Westkust van Amerika heb ik gespaard voor een kleine compactcamera, de Stylus 1 van Olympus. De foto’s die deze maakte vond ik geweldig en ik ging het fotograferen steeds leuker vinden. Toch miste ik de mogelijkheid om te wisselen van objectieven (de lens). Dus heb ik tweedehands een Olympus OMD-EM1 systeemcamera gekocht. Deze heb ik nog steeds als back-up camera en is nog steeds een favoriet. De objectieven die ik daarbij had (de 14-150mm van Olympus en de 75-300mm van Panasonic) heb ik ingeruild voor betere objectieven.

Mijn huidige camera en objectieven

Ondertussen bezit ik, naast de Olympus OMD-EM1 body, van het merk Olympus de OMD-EM1 mark II body en gebruik ik voornamelijk de Olympus Pro 12-100mm, de Olympus Pro 12-40mm F2.8, de Olympus Pro 40-150mm F2.8 en Olympus 45mm F1.8 objectieven. Naast deze objectieven heb ik ook de Olympus 75-300mm F4.8/F6.7 en de Olympus 60mm F2.8 macro in mijn tas zitten, deze komen vooral met de vakantie uit mijn tas.

Extra apparatuur

Naast de foto apparatuur heb ik natuurlijk ook reportageflitser, de Nissin i40 en de Nissin i60. Daarnaast heb ik ook een mobiele studio met een groot uitklapbaar achtergrondscherm van ruim 2 meter breed en lang in het wit en zwart, 2 flitskoppen met mobiele accu’s en softboxen van Elinchrom. Dit is ideaal voor fotoshoots op locatie waarbij het licht of de achtergrond niet optimaal zijn. Om gebruik te maken van deze mobiele studio heb ik wel genoeg ruimte nodig om alles op te kunnen zetten, dus kan ik niet garanderen dat ik bij iedereen thuis of op locatie de mobiele fotostudio op kan zetten.

error: Deze content is eigendom van NCfotografie en mag niet gekopieerd/gebruikt worden door anderen!