Work for it

Mijn aller eerste opdracht, was het fotograferen van de sporters die keihard werken voor zichzelf bij Solid Performance. Nu, ruim een jaar later, ben ik hier nog steeds regelmatig te vinden om nieuwe content te schieten voor de social media kanalen van Solid Performance en alle andere trainers en behandelaren die daar werken.

De sporters werken hard aan zichzelf in verschillende licht omstandigheden. Hier moet ik als fotograaf natuurlijk veel rekening mee houden. De ene is buiten aan het werk waar het weer regelmatig van zwaar bewolkt afgewisseld wordt met volle zon. Maar ook binnen zijn de lichtomstandigheden nooit gelijk. Hierdoor is het voor mij bij elke shoot op locatie een leuke uitdaging om met het licht en de instellingen van de camera te spelen.

“Don’t wish for it, work for it”

Doordat sporters veel en snel bewegen en er soms weinig licht is, is het soms best lastig om een scherpe foto te maken en de beweging te ‘bevriezen’. Hierdoor mag ik lekker spelen met de ISO en de diafragma, om de sluitertijd zo snel mogelijk te krijgen. Hierdoor heb ik minder ‘bewegingsonscherpte’, dit betekend dat je zonder al deze kennis heel snel bewogen en onscherpe foto’s schiet.

Sporters op het juiste moment en vanuit de juiste hoek vastleggen is ook altijd een leuke uitdaging. Niet alle sportscholen hebben genoeg ruimte om de sporter vanaf de juiste hoek te fotograferen. Want de meeste oefeningen zijn echt niet florissant vanuit een bepaalde hoek, hoe afgetraind je ook bent. Ook houdt ik natuurlijk rekening met gezichtsuitdrukkingen en hoe het lichaam zich vormt bij een oefening. Ik bedenk altijd eerst of ik zelf zo op de foto zou willen staan, voor ik de foto schiet of na ga bewerken.

Ook tijdens groepslessen is het vaak moeilijk om iedereen in een goede houding, vanuit de juiste hoek en zonder gekke gezichtsuitdrukkingen op de foto te zetten. Na ruim een jaar als huisfotograaf van Solid Performance gewerkt te hebben, weet ik de mooiste momenten er goed uit te pikken. Hierdoor maak ik ook bij grotere groepsactiviteiten, zoals de extreme bootcamp, de 24uurs sportactie en de Solid Run (een vervanging van de Spartan Run), geweldige foto’s. Niet alleen de trainers zijn blij met zulke content voor hun social media, maar ook de sporters zijn super blij met de foto’s omdat ze vol trots kunnen laten zien welke overwinning ze hebben behaald.

Niet alleen voor sportscholen kan je mij benaderen voor de juiste content voor jouw social media. Andere bedrijven die mooie foto’s willen om meer aandacht te trekken bij hun (toekomstige) klanten, mogen zeker contact met mij opnemen zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken om jouw social media content naar een hogen niveau te brengen.

Zie ik je binnenkort voor een brainstormsessie hoe ik jou kan helpen met je content?

error: Deze content is eigendom van NCfotografie en mag niet gekopieerd/gebruikt worden door anderen!