Klikt het?

Kijk jij er ook tegenop om in een fotostudio op de foto te gaan? Misschien omdat je niet teveel wilt poseren, niet ‘nep’ wilt lachen of omdat je het ongemakkelijk vind om tussen de flitsers in het middelpunt te staan?
Voor mij zijn dit soort uitspraken juist interessant, ik zie het dan als een uitdaging om voor jou een ‘wauw’ foto te maken waar jij prachtig op staat.

It’s more Important to click with people,
than to click the shutter

– Alfred Eisenstaedt –

De mensen die mij kennen, weten dat ik gezellig kan babbelen en dat ik ook echt hou van gezelligheid om mij heen. Dit is een van mijn manieren om jou op je gemak te stellen. Door elkaar een beetje te leren kennen terwijl ik jouw haren en/of make-up de finishing touch geef, kom ik te weten waar jij blij van wordt. Of dat nu je kinderen zijn, je vriend of vriendin, of dat jij gelukkig wordt als je denkt aan je huisdier. Dit zijn voor mij belangrijke punten om te weten te komen. Want als jij tijdens een fotoshoot denkt aan hetgeen wat jou blij maakt, dan zal je dat ook terug zien in de foto’s.

Daarnaast heb ik door de jaren heen, tijdens mijn werk als kapster, veel mensenkennis opgedaan en weet ik meestal wel de juiste grapjes te maken om van jouw zenuwachtige ‘neplach’ een oprechte blijde lach te maken. Soms helpen daarbij de meest ongemakkelijke houdingen en soms is een grapje al genoeg om jou te laten lachen.

Wat betreft het poseren, vind ik altijd wel een manier om jou mooi op de foto te zetten. Dit kan inderdaad zijn dat je moet staan en ik je vraag een bepaalde houding aan te nemen, omdat ik weet dat de mooiste kant van jou daarmee naar voren komt. Vind je dit echt helemaal niets en wordt je daar ongemakkelijk van? Dan kunnen we natuurlijk een stoel erbij pakken, of een hoge kruk en gezellig een praatje houden over het gene waar jij blij van wordt. Voor jij het weet, heb ik dan net dat ene plaatje al geschoten wat jij ‘wauw’ bij zegt.

Natuurlijk kunnen wij altijd nog de natuur opzoeken, het Haarlemmermeerse bos is een paar minuten rijden vanaf mijn studio. Hier zijn genoeg plekken waar ik jou op een ontspannen manier op de foto kan zetten. Tijdens een wandeling leren wij elkaar kennen en zoeken wij de beste plekken op waar jij volledig tot je recht komt. Of dit nu is met groene bladeren op de achtergrond, het meer of zelfs een zee van bloemen als die op dat moment bloeien. In de herfst zijn de herfsttinten aanwezig, wat ook weer super leuke en kleurrijke plaatjes op kan leveren en misschien hebben we in de winter wel een mooi wit landschap waar jij perfect in past!

Mijn bedoeling is om jou op je gemak te stellen zodat jij een leuke fotoshoot hebt met geweldige foto’s als resultaat. Voor mij is de klik met jou als persoon belangrijker dan de klik die ik met mijn camera maak. Want als de klik met jou er niet is, kan ik klikken met mijn camera zo vaak als ik wil, maar hebben we nooit de ‘wauw’ foto waar wij beide blij van worden.

Zie ik jou binnenkort voor mijn lens?

error: Deze content is eigendom van NCfotografie en mag niet gekopieerd/gebruikt worden door anderen!