A picture never changes

De laatste periode ben ik steeds meer bezig geweest met het vastleggen van gezinnen en zelfs 4 generatie fotoshoots heb ik gedaan in en buiten mijn studio. En dat allemaal coronaproof.

Hoe mooi is het om jezelf samen met je grote liefde vast te leggen op een foto? Of met je beste vriend en/of vriendin? Of je kind(eren)? Of wat dacht je van een fotoshoot met opa en/of oma? De meest kostbare dingen in je leven zijn over het algemeen wel je vrienden, partner, kind(eren), ouders en in sommige gevallen ook de grootouders. Hoe mooi is het om dit vast te leggen met elkaar op de foto?! Zoals Andy Warhol in bovenstaande quote zegt: Een foto veranderd niet, ook al veranderen de mensen op de foto wel.

Nu zal je vast denken, in deze gekke coronatijd, hoe dan?!

mondkapjes op, 1,5 meter afstand etc, zijn nu de richtlijnen waar iedereen zich aan moet houden. Het is dan juist in deze tijd een leuke uitdaging voor mij als fotograaf om mensen met deze richtlijnen op de foto te zetten, zodat jullie een herinnering hebben die voor altijd is vastgelegd.

De eerste 4 generatie fotosessie was met mijn eigen nichtje van 1 jaar oud, zus, moeder en oma. Voor mij was dit een hele bijzondere ervaring die ik met beide handen heb aangepakt. Uiteraard gaat de veiligheid voor, we hebben de shoot buiten gedaan en ik had een mooi plan op gesteld zodat wij ons zoveel mogelijk aan de richtlijnen konden houden.
Als eerst heb ik een foto van mijn oma op een stoel gemaakt, zonder mondkapje. Daarna hebben mijn oma, moeder en zus een mondkapje op gedaan en zijn samen met mijn nichtje erbij gaan staan voor 2 snelle klikken. Daarna is oma weg gestapt en hebben mijn moeder en zus nog even zonder mondkapje op precies dezelfde plek gestaan voor nog een paar klikken van de camera.
Thuis heb ik van 6 verschillende foto’s 1 foto gemaakt in Adobe Photoshop. 1 foto van 4 generaties zonder mondkapje; een blijvende herinnering!

Vanwege privacy redenen plaats ik deze foto’s niet op internet, maar niemand ziet het verschil met een gewone foto waarbij niemand een mondkapje op zou hebben.

Wil jij ook graag een herinnering vastleggen op de gevoelige plaat, maar ben je bang dat dit niet lukt met de huidige corona regels? Neem dan contact met mij op en ik maak een mooi stappenplan voor jou om met afstand en mondkapjes alsnog te regelen dat jij met je meest geliefde mensen samen op de foto staat!

error: Deze content is eigendom van NCfotografie en mag niet gekopieerd/gebruikt worden door anderen!